varmt.


tänk att vädergudarna lyssnade extra noga till mina böner förra veckan för en mer fantastisk vecka vädermässigt tror jag knappt jag har upplevt här hemma. och jag har njutit av varenda stund, nåja beklagat mig lite också över "att nu kan det knappast bli varmare för då svimmar jag", men ändå njutit av varma dagar och ljumma kvällar. mannen jobbar denna veckan ut så han har mest fått njuta på kvällarna men det har gått bra det också. jag älskar när det går att sitta ute varje kväll och tänk det har nästan inte blåst heller, vilket ju är otroligt i min del av landet, här är det snålblåst mest hela året runt i vanliga fall.
min to-do-lista (alltid dessa listor, när ska det sluta??) har faktiskt inte fått en enda avbokning för inte ens jag kan engagera mig i att rensa garderober och källare när solstolen lockar. så det får vara så, tids nog blir det en sval dag och då kanske jag tar mig an listan.
ikväll kommer grannarna över på en drink så nu ska jag ta mig ut i solen och gå och handla lite tilltugg och äpplejuice till kvällens drink och då duger endast Tropicanas Cloudy Apple - mmmmm så gott!

bra början.






direkt efter jobbet igår åkte vi iväg till vackra fredriksdal i helsingborg. enligt tradition var det dags årets föreställning på utomhusteatern och den föregicks som vanligt av en god picknick arrangerad av finaste mamman. gott och trevligt och med som sällskap var mannen, båda sönerna, mamma och hennes kavaljer samt svåger och svägerska. hur trevligt som helst även om pjäsen lämnade en del övrigt att önska.
men det var uppehåll hela kvällen, inte allt för kallt och nu, nu har jag semester - så en bra början med andra ord.

färgglad.




finaste tavlan, självporträtt gjort av yngste sonen.


är jag inte på något sätt, faktiskt är att detta är den färggladaste väggen i vårt hus. och det gör nog att jag uppskattar den extra mycket. väggen återfinns i vårt tv-rum och av en händelse har det blivit mycket orange. men jag gillar trots att jag nästan aldrig väljer färg på nånting, varken inredning eller kläder.

hörrni, bara en morgon kvar, sedan är det dags för svenska språkets vackraste ord: semester. oj vad jag längtar. det mest avklarat på jobb, bara ett par detaljer kvar att avsluta sedan är det dags att dressa ner, på med flip-flopsen, ta ett glas vin i handen och njuuuuuuta!

drömmar.


hör ljudet av några entusiastiska tältbyggare utanför fönstret. yngste sonen och ena kompisen ska sova i tält igen i natt och håller just nu på att resa innertältet under glada tillrop av en annan kompis.

all denna energi, var kommer den ifrån och kan jag kanske låna lite för att stå ut den här sista veckan innan semestern. räknar ner varje morgon jag stiger upp (!). bara tre dagar till tänker jag samtidigt som jag hela tiden kommer på nya saker som måste göras på jobb innan det är dags. vem vet det räcker kanske inte med tre dagar..... jo, det måste det. sedan ska jag ta av mig klockan några veckor och bara njuta av att vara totalt obunden.
härligt ska det bli och planerna är många. huset ska fixas på och vårdas lite ömt. sönerna ska jag krama lite extra och förhoppningsvis kunna locka med mig ner till stranden för en frukost, så tidigt på morgonen att alla sommargästerna inte hunnit vakna än. mannen ska jag ligga skavfötters med i sängen på uteplatsen läsandes varsin bra bok och slumra lite i värmen. bilen ska vi använda till att ta en och annan planlös tur på österlen där enda målet är att hitta någonstans att äta gott.

ungefär så se drömmarna ut ....... bara tre dagar kvar......

uppehåll.

upp på önskelistan: stardust silver camera strap.......

......eller kanske washed ashore? svårt val när båda är lika vackra.
ja här blev det ett litet blogg-upphåll. började jobba igen efter en veckas semester och trodde kanske att jag skulle komma tillbaka till en lite lugnare mer avslappnad arbetsplats, men inte så. fast denna veckan verkar det som att takten har avtagit lite. kanske kanske jag hinner med mina to-do-listor och högar innan det är dags för nästa ledighet.
även om jag inte bloggat har jag varit aktiv på nätet ändå, såklart. är lite shoppingsugen så igår klickade jag hem en hay industrial clamp lamp - som om jag behövde ännu en lampa, men den är ju så fin och verkar så flexibel och lättanvänd och var ju så billig så att ja, den är på väg hem till mig.
en ny rem till min kamera är inget jag direkt tänkt på, men när jag ser dessa skönheter inser jag genast mitt stora behov av att byta ut min praktiska men ganska fula nikon-rem. nä det är bättre att begrava sig i arbete igen, det är iallafall mer plånboksvänligt.

bild: bloom theory straps

skördefest eller nåt.

egenhändigt odlade rädisor

den 27e maj petade jag ner några små frön i mina lådor i trädgården och nu är det skördedags. medges att mina rädisor har lite olika storlek men de smakar fantastiskt. och inget slår väl känslan av egenodlat. både miljövänligt och gott. härnäst är det isbergssallad, ruccola och morötter som börjar bli klara. salladslök och rödbetor tar nog lite längre tid. bon appetit!