söndag.

efter 12 år är detta fortfarande de bästa stolarna någonsin - älskar formen. 

paris - oh lala - längtar dit igen - kanske till våren.

använder helgen till att smälta intrycken från oslo och förbereda mig och oss för nästa resa.

förmiddagen idag bjöd på fotokurs (eller snarare föreläsning) i nikons regi. kupongen följde med nya kameran och jag hade inga förväntningar direkt. kanske inte så mycket nytt men en skönt-att-slippa-läsa-instruktionsboken-igen-känsla. så nu är jag om möjligt ännu mer sugen på att plåta hela tiden.

annars har det mest varit sånt där tråkigt som ibland måste göras på helgen - tvätta - plocka undan - stryka - göra matlista och handla, önskar ibland att det fanns bara aningens aningens lite mer glamour i mitt liv. kanske ska köra paljettklänningen på willys och i tvättstugan, det kunde väl vara nå't!

vinst.


jag har verkligen ingen tur i spel och lotteri. men som jag nämnde tidigare gick jag faktiskt och vann när jennifer på ett hörn av eden lottade ut sina fina egengjorda armband med tillhörande ask. kan säga att knut har suttit på min arm sedan dess. i svart nappaskinn med fin knut är det armbandet precis min stil och smak och jag är så glad och tacksam. troligtvis kommer jag nu att drabbbas av högmod och delta i alla tävlingar som finns och tro att jag ska vinna men det är en annan sak.

att byta miljö en smula.



jag drar till oslo idag vilket ska bli otroligt kul eftersom jag aldrig varit i norge någonsin och det har liksom fattats mig.
men mest av allt ser jag fram emot att spendera några timmar med min älskade mamma. min mamma som alltid finns där för mig. i vått och torrt, i roligt och tråkigt. min mamma som jag kan prata om allt med och som är den mest fantastiska mamman som alltid är på gång och med, som älskar mode och konst och kultur och musik och böcker och mat och resor och upplevelser och som framförallt älskar mig och min man och våra söner mer än livet själv. och det är en sån fantastisk känsla att ha någon i sitt liv som älskar så villkorslöst och passionerat.
så jag kommer att ha det så bra. har sett rankingen av oslo som världens dyraste huvudstad så jag antar att shoppingen kanske inte kommer att hända men jag tänker låta mig inspireras och attraheras fullt ut. och kameran hänger med så kanske blir det en och annan oslo-bild så småningom.

impulshandling.


på lunchen idag var jag tvungen att susa in på ett av malmös köpcentra för att fixa min simkod på telefonen (råkade stänga av telefonen igår och upptäckte då att jag inte kan min kod och tydligen inte har den noterad n-å-g-o-n-s-t-a-n-s). passerade ett lagerhaus och sprang in om och kom ut med en del jag inte hade planerat att köpa men som det visade sig att jag verkligen behövde. vilken tur.


tallriken med citat har jag i och för sig letat efter tidigare men jag trodde den hade utgått så den var jag bara tvungen att köpa nu när jag upptäckte att den fortfarande fanns kvar, grytlapparna är efterlängtade, dessa är både tjocka och praktiska. vackra runda träbrickan blir nog bra att servera fredagens drinkar på när grannarna kommer på besök. sugrör tror jag inte de vill ha i sina drinkar men de kan nog passa en annan gång.

ett grytunderlägg av träkulor och läderband har jag länge tänkt göra själv. nu slapp jag det.
och korken i ja kork - hur fin är inte den. och den kom dessutom i par.
så - ett impulsköp som visade sig bli väldigt bra.


avkopplad.


oj så snabbt en vecka går. jag tog några dagar till att komma ifatt på jobbet och när jag väl kom hem på kvällarna försökte jag vara så urkopplad och avkopplad som möjligt. ibland är det skönt att hinna ifatt sig själv lite. helgen spenderade jag dels i soffan med några böcker och dels framför fönstret tittandes ut på regnet.
nu laddar jag för veckan. en arbetsdag till sedan bär det av till oslo. första gången för min del i den norska huvudstaden och det ska bli fantastiskt roligt.
fantastiskt roligt är det också att jag vann!! så fort jag lyckas ta en bild innan det blir mörkt ska jag visa hur fin min vinst är.

monday mood.

måndag morgon och dags att sparka igång den här veckan. jag börjar med lite av det som finns i mitt huvud just nu - monday mood helt enkelt. 
lisa hilland har gjort det igen - hennes puff har funnits på min önskelista tillsammans med den vackraste spegeln sedan första gången jag så dom. nu är det den fina vågiga korgen poppy som väcker mitt habegär. snälla tomten får man önska sig redan?


förmodligen sist ut kanske men leoprint triggar mitt modebegär den här hösten. har gått ut lite försiktigt med en sjal och ett par bilhandskar som jag fann i london förra veckan. klänningen här kanske funkar på solsemestern om några veckor - fast nä jag är nog lite för feg.



godaste fröbrödet är en räddning för en brödälskare som mig som just nu går på lchf. variera fröerna för ljust eller mörkt. jag strör lite flingsalt på mitt strax innan det är färdiggräddat. 


vem kan vara utan musik? inte jag i alla fall. petra marklund med senaste händerna mot himlen får sätta känslan för den här veckan.


bilder: från lisa hillands sida, stockholm streetstyle, egen och youtub.

smoothie och rosengädda.


det regnade igår och det regnar idag och det ska förmodligen regna i morgon också. mig gör det detsamma. som vanligt på lördagarna har jag tagit en tur till biblioteket och som vanligt kommit hem med lite för många böcker för att det ska vara rimligt att jag ska hinna med att läsa alla på en månad. för att inta tala om de där korttidslånen på de allra senaste böckerna. men jag kan helt enkelt inte låta bli. böcker är det bästa jag vet och jag blir som ett barn i en godisaffär när jag är där - den och den och den och bara den också.
varje gång tänker jag att jag inte ska låna så många så jag tar aldrig med mig en påse eller väska att bära hem böckerna i vilket har till följd att jag alltid får stapla dom ovanpå varandra och sedan för att kunna bära får jag liksom spänna fast dom under hakan. brukar sluta sådär.  men hem kommer både jag och böckerna för det mesta.
och väl hemma sätter jag mig i soffan med alla böckerna runt om mig och liksom tar och känner på dom och planerar i vilken ordning jag ska läsa.
idag börjar jag med emma hambergs senaste rosengädda nästa! och till det en god smoothie. lätt att dricka under tiden jag läser.

kök/porslin.


fabriken har torsdagstema och jag hänger på. kök/porslin är temat och här är mina favoriter.


mitt porslin är nästan uteslutande vitt med blå inslag. vågiga lite ojämna tallrikar från ikea agerar basporslin och får samsas med bästa danska musselmalet.


jag gör ingen skillnad på fest eller vardag. hos oss samsas allt och för att prata köksspråk gifter sig det mesta alldeles utmärkt med varandra.

så länge tallrikarna är stora, glasen generösa och besticken tunga och maten god är jag nöjd. stora vita linneservietter eller som här grafiskt enkla med en siffra, lätt för både gäster och familj att hålla reda på sin egen.


servietter i tyg ger en härlig känsla och jag försöker duka med det så ofta som möjligt. blir det pappers är de alltid vita i storleken större.


dukar är jag sämre på att använda men kanske blir det ändring på det nu eftersom jag precis fått två vita stora linnedukar av min svärmor.


och så mina favoritbestick - vivianna från georg jensen med det vackraste formspråket och så goda att äta med.

slutet.



plockar in de sista dahliorna.
har provat att köpa dahlia-lökar flera gånger tidigare och fått fina blommor men när det kommer till att plocka in lökarna på hösten har jag alltid chansat på att de skulle överleva eftersom vintrarna här i skåne är ganska milda. såklart blev det två vargavintrar även här och lökarna skrumpnade ihop och gav inga mer blommor. så i våras sådde jag en massa frön i en av våra planteringslådor och tänkte att blir det något så blir det och annars är det väl inte meningen att jag ska ha dahlior.
men så fint det blev med massor av blommor och ju mer jag plockar desto mer blommar det. färgskalan går från ljusaste gula och oranga till mörkaste rosa och allt i en salig blandning med faktiskt precis den effekt jag var ute efter. tätt står de också men det verkar inte har påverkat blomningen alls.
så nu får jag väl prova att ta upp dem innan frosten slår till.
som tur är dröjer det ett tag till här nere.

mat och vänskap.



alla bilder från tumblr
äta bör man annars dör man eller nå't. och jag älskar mat. mat och jag har ett passionerat förhållande och det upptar en stor del av mitt vakna tillstånd att tänka på mat och planera vad jag och familjen ska äta härnäst. just nu medan du läser detta sitter jag på restaurang med en av mina bästa vänner och äter god god mat. men faktiskt ikväll är en så'n där kväll när inte maten är det viktigaste utan det är sällskapet. min fina vän som jag träffar allt för sällan för att vi båda tror oss ha så mycket annat som är viktigare att göra så att vi bortprioriterar varandra för jobb (framför allt för jobbet) men även för familjen, en krämpa hit eller dit, tvätt och städning och mycket annat. varför gör vi så? när jag varje gång jag träffat henne mår så otroligt mycket bättre, varje gång har jag så mycket roliga saker att berätta för min man vilket gör att vi liksom glider med på må-bra-vågen och varje gång tänker jag att nu måste det bli oftare.

men vi börjar med ikväll.

sköna måndag.

precis sådana här skor har jag tittat på idag och lite så här tänker jag mig fin-hösten. smala mörka brallor och klassiska loafers. ska nog känna, klämma och prova på riktigt imorgon.
bild: tumblr
måndag kväll. brukar väl inte vara veckans bästa kväll men jag sitter här nöjd med min dag. har bockat av en del på min att-göra-lista på jobb (iofs liite för mycket kvar fortfarande) och det känns ju alltid bra. sedan är jag glad att min man är hemma igen och vi har hunnit prata ikapp oss om vad som hänt i helgen och vad som hänt på jobbet idag och vad vi har för planer för hösten och lite sån't. dessutom hunnit kolla igenom nya elle decoration danmark som jag norpade med mig hem från jobbet och trendensers nya magasin som hade en shoppingguide till oslo vilket är perfekt eftersom jag snart åker dit. tvättat några maskiner och kollat senaste avsnittet av intresseklubben och skrattat åt annika lantz och anders janssons bläckfiskskämt. och nu tittar jag på trädgårdsonsdag och väntar på att pojkarna ska komma hem.
sa jag förresten att jag hunnit lägga en beställning på adlibris också - finaste kalendern för 2013 och en trädgårdsbok.