valborg.


idag tog jag en kort dag på kontoret, körde hemåt strax efter lunch och passade på att handla mat inför helgen på vägen. och nu sitter jag här och njuter. njuter av att ha huset en stund för mig själv. att ha spotify för mig själv och kunna lyssna på 'mina' låtar. och att vara sådär förväntansfull inför helgen som kommer att det liksom pirrar i kroppen lite. bästa känslan.
nu ska jag ta en stund i solstolen och sedan ska jag förbereda maten. kycklingspett med asiatisk rödkålssallad med honung, chili och japansk soya - mm mums.
trevlig valborg hörni!

underbart.


njuter ni? sådana här dagar är vädret såklart ett givet samtalsämne, jag menar 20 grader varmt i april - det är nästan för bra för att vara sant. jag njuter fullt ut, trots att det är en ganska hektiskt period just nu (arbete, studentplanering, fix på huset och lite annat) så tar jag mina stunder med näsan mot solen,  mina stunder i trädgården när jag går runt och ser vad som hänt sedan dagen innan ~ för maj gad vad det växer ~ och så de där stunderna med en bok i öronen och stickningen i händerna. ljuvligt härligt är det oavsett.
studentplanering ja, den tycks verkligen ta över all min lediga tid. det är gästlista som ska skrivas, mat och dryck som ska planeras, hyra av tält och bord, vilka kläder ska vi ha, vilka dekorationer, hur ska vi duka, hur ska vi sätta borden för att få till så många platser som möjligt - ja lite sånt där smått och gott. vår student han befinner sig i sin egen lilla bubbla där han förbereder sig inför sina exams som börjar nästa vecka. 20 prov i 6 olika ämnen under 8 dagar (jisses vad glad jag är att det inte är jag) är inte att leka med men han är som vanligt disciplinerad och taggad till tusen om än något disträ just nu.
så ser livet ut just nu: stirrigt, rörigt, kaotiskt men alldeles alldeles underbart.

att förbereda sig för ledighet.


måndag idag och jag har en kort arbetsvecka framför mig. det borde egentligen innebära att jag skulle skynda på och få saker färdiga innan det är dags att ta påsk där nångång på onsdag eftermiddag. men jag vet inte, känner mig trött i kropp och själ, lite sliten. kanske är det ljuset som gör det och bristen på värme. hela jag hoppas på en ljummen påsk, en påskhelg då vi kan sitta ute med ett glas vin på trappan eller en kopp te på uteplatsen. vända näsan mot solen och bli lite sådär stram i kinder och ögon som man blir när den friska luften och solen gjort sitt. hoppas, hoppas.

påsken har mer och mer blivit min bästa högtid, den är lugn och fin för det mesta, ofta är vädret bra och det är bara att njuta av lite extra ledig tid, god mat och dryck samt umgänge med de man gillar bäst.

så kom igen alla vädergudar, än har ni några dagar på er att dra igång värmen på.

bilderna är lite gott och blandat från mitt instagram, @meandmike heter jag och där är jag ganska så aktiv. blir påmind om att mitt blomkonto gick genom taket senaste månaden, tur det snart är dags för trädgårdens blommor.

värvet. och fredag.


sist på bollen förmodligen men jag måste bara tipsa om värvet. bästa podcasten just nu (nånsin?)enligt min mening. kristoffer triumf intervjuar en svensk personlighet i varje program. det är lugnt, det är fint och framförallt - den som intervjuas får prata till punkt och får lov att bre ut sig ordentligt eftersom varje program varar mellan 55 min och över timmen. och just tempot är det som tilltalar mig enormt mycket. det är ett för tiden så annorlunda format och resultatet blir förtroendeingivande. jag får verkligen veta något om den person som intervjuas.
jag började med bea uusma eftersom hon ligger högst upp på min läselista just nu med expeditionen. har därefter lyssnat på jill johnsson, magdalena graaf, ernst kirchsteiger (som jag ändrade åsikt om, till det positiva vilket alltid är trevligt) samt min idol susanne ljung. nu har jag helt enkelt bestämt mig för att börja från början, jag vill verkligen höra alla avsnitt. så idag blir det soran ismail.
någon sa att intervjuerna sker hemma hos kristoffer, vet inte om det stämmer, men är det så bidrar det förmodligen till den avspända stämningen.

men som sagt - lyssna ni med. bästa, bästa.

det jag önskar jag hann.


blev ni lurade idag? inte jag heller. och jag lurade ingen heller men det grämer mig fortfarande att jag inte kom ihåg att färga pojkarnas mjölk grön eller blå, hade väl varit ett trevligt uppvaknande första april *ler*. får spara den till nästa år.

just nu är det lite för mycket, dels på jobbfronten men det är ju mer eller mindre som vanligt, men även privat. inget allvarligt men något som tar mycket av min tid. så om jag i vanliga fall önskar mig mer tid är det gånger hundra för tillfället. förutom tid till det där familjelivet önskar jag mig dessutom lite till att läsa mer, dels alla mina magasin som jag istället samlar på hög för framtiden, dels böcker. kristian gidlunds bok har jag släpat med mig ett tag nu men jag vill inte börja på den förrän jag har gott om tid, inbillar mig att det behövs. tid att gå igenom fotokurserna jag tecknat mig för hade också varit trevligt, att hinna anteckna och prova med kameran.
nåja, det här är övergående och tänk ~ det är april ~ vår på riktigt hörrni.